miljøregnskap (4).JPG

Kurs og webinar

"ROLIG YOGA MED MARGARET" I STRYN  i 2024Takk til dere som fulgte yoga og meditasjonskurset tidligere i 2024. Planen er at det skal bli nytt kurs til høsten. Det vil passe for nybegynnere og dere som kjenner til yoga og meditasjon fra før. Vi skal være i lokalene til Sjelerom i Tinggata 6. Ønsker du deg en rolig yogatime som varer i 75 minutter, med enkle fysiske øvelser, oppmerksomhet på pusten sammen med meditasjon og avspenning, er dette noe for deg.
Mer informasjon kommer når det nærmer seg.

                            

Rolig yoga med Margaret passer for "godt voksne", nybegynnere eller deg som er nyssgjerrig på hva enkel yoga og meditasjon kan være. Vi arbeider særlig  med å utvikle meditasjonen INDRE STILLHET. 

JA, VI VIL - OG VI KAN   

Vil du lære deg noen av sangene fra bokprosjektet Ja, vi vil - og vi kan, så kommer jeg gjerne på besøk for et sangforedrag eller et kurs. Det vil bli allsang og dialog rundt temaene som sangene tar opp. Temaene er knyttet til klima, natur, miljø og global rettferdighet.

Sangforedraget/kurset passer for besteforeldre, grandtanter, grandonkler, pedagoger og andre formidlere. Som tidligere folkehøgskoleelev tror jeg også at folkehøgskolen  er en velegnet målgruppe. Barn og unge, skoler og barnehager kan jeg også besøke. 

I november 2022 holdt jeg kurs på Østlandske lærerstevne. Kurstittel er "SYNG OG STREKK- for klima og natur". Målgruppa var pedagogisk personale i barnehage og skole. Jeg ønsker å gjenta det. 

 Og her er både teksten og melodien til Ja, vi vil - og vi kan, som er inspirert av Halvdan Sivertsen sin sang på Troilltampen i 1977. Han la sangen på skraphaugen, men jeg fant den igjen i NRK-arkivet. Jeg fikk lov til å bruke den og gjorde den om i samarbeid med Øivind Madsen. Sangen er med som ekstranummer i Aktivitetsheftet, og her kommer den med melodi, refrent og 1.vers. 

Refr.:/: Ja, vi vil! Ja vi vil!
Og vi kan! Og vi kan!
Ja, vi vil! Ja vi vil, og vi kan!:/: x 2

Bestemor tar hatten på,
for nå skal hun ut å gå.
Ned i veska har hun lagt
noen ord hun vil ha sagt:
" Vi må kjempe sammen nå,
for å hjelpe jorda vår".
Hun spør oss om vi vil bli med,
og vi svarer: 

Refr.:/: Ja, vi vil! Ja vi vil!
Og vi kan! Og vi kan!
Ja, vi vil! Ja vi vil, og vi kan!:/: x 2                                                       

 

 

PÅ VERANDAEN

Å tenk om du og barnebarnet kunne satt dere på disse ledige stolene og fått en god dialog om klima og natur? Var det det morfar tenkte på da han malte dette bildet på verandaen på Sjøgløtt? Å gjøre yoga på verandaen er også en god idé.  Å puste inn frisk luft, kan oppleves som meningen med livet. 

 Så kan du spørre deg

HVORDAN KAN DU SKAPE EN GLEDESFYLT DIALOG MED BARNEBARNET DITT OM KLIMA OG NATUR?     

  • Hvordan ville det være for deg å ha en velfylt verktøykasse som du og barnebarnet kan bruke når dere skal ha en dialog om klima og natur?
  • Er du bekymra for hva slags tilstand vi overlater jorda i til barnebarna våre?
  • Hva vil skje hvis du og barnebarnet ditt sammen fant løsninger på hvordan dere kan bidra til å hjelpe jorda vår litt?

Fordelene med å være med på dette kurset er at

  • du lærer om kommunikasjon og endringsarbeid, slik at du lettere kan skape en gledesfylt dialog med barnebarnet ditt om klima og natur
  • du får tilgang til en verktøykasse som du og barnebarnet kan bruke sammen f.eks; sanger, tegninger, fortellinger, skriveoppgaver, spørsmål og bevegelser  
  • du blir kjent med aktivitetsheftet 10 SANGER OG ÉN HØNSERÆPP- for å hjelpe verden litt

Målgruppe: Besteforeldre, grandtanter/onkler og andre pedagoger
Kursene vil  inneholde både allsang og lett yoga, og du trenger ingen forkunnskaper. Du kan synge og bevege deg med den kroppen du har.

Takk til Innovasjon Norge og Kreativ Strek for støtte og hjelp til å utvikle denne hjemmesiden.
Takk til Innlandet Fylkeskommune for støtte til utviking av akitivitetsheftet 10 SANGER OG ÉN HØNSERÆPP - for å hjelpe verden litt.

 Ta kontakt hvis du ønsker å bestille Aktivitetshefte (pris 200kr + porto) eller høre mer om kurs.

Bestillingsskjema

Ta gjerne kontakt med meg for en uforpliktende prat om kurs eller foredrag.

Telefon 918 60 656