Grotten (2).JPG

Grotten

14. mai 2020

"Grotten" var et av husene som hørte til det gamle pensjonatet på Bjerkøya utenfor Vollen i Asker. En grotte kan også bety en hule. Det skal være stort nok til at mennesker skal kunne oppholde seg der.  Kanskje trenger vi alle et slikt tenkt rom, hvor vi kan finne oss selv igjen. Det kan være et sted vi bare kan sitte, være eller skrive i. Jeg lurer på om denne enkle hytta er oppkalt etter sveitserhuset som Wergeland fikk satt opp i Slottsparken i 1841? 

tanker[1].png

Å synge for å lære - stanse for å være

03. mai 2020

Dette maleriet er fra tunet på det gamle pensjonatet på Bjerkøya. Morfar malte bildet i 1947. Jeg tror nok ikke det er dette bildet han sendte inn til høstutstillingen, men det er likevel mitt favorittbilde. På tunet og i peisestua var det fellesskap og et rikt sosialt liv i sommerferie etter sommerferie hvor verden utenfor hadde stanset opp. I tønnene som sto utenfor Sjøgløtt, ble det samlet regnvann til oppvasken.

stien fra telefonen.png

Bro mellom folk og tro

02. mai 2020

Her følger alle de 10 versene til BRO MELLOM FOLK OG TRO. Jeg ønsker at sangen skal inspirere oss til lettere å finne stien vi skal gå mot framtida.

oldemor2_red[1].jpg

Å huske i et langt liv

17. april 2020

Høsten 2018 holdt jeg også en utstilling på sykehjemmet hvor mor bor. Motivene fra bildene var alle hentet fra livet hennes. Det var berikende å se pleiere i samtale med brukere gå rundt å se på bildene samtidig med at de knyttet utstillingen til brukerens eget liv. Mor så utstillingen tre ganger.   

Yoga for liten- yoga for stor. Yoga for far og yoga for mor

Opp og ned hjernetrim

17. april 2020

"Yoga - med noko attåt" var tittelen på CD´n som kom ut i 2017. Den inneholdt bl.a.sangen "Opp og ned - hjernetrim". Undertittelen til CD´n var: BEVEGELSE, PUST OG SANG for bedre LÆRING, HELSE OG HUMØR for alle. I  sangen kan du bruke noen av de fysiske øvelsene du lærte under fanen YOGA FOR ALLE.

forside%20de%20ti%20smakebiter[1].jpg

SYNG OG LÆR

26. juni 2018

Her kan du bli kjent med sangbokserien SYNG og LÆR som jeg har vært med å lage. Her kommer en smakebit fra hvert fag. Du finner musikkakkompagnement til alle sangene på Spotify. 

bragnesskole[1].jpg

Bossa

12. mai 2016

Bossa nova
er en brasiliansk musikksjanger som er utviklet fra samba. Bossa er også kallenavnet på morfaren min, som var født i Drammen og gikk på Bragernes skole. Han likte godt matematikk.  Han utdannet seg til kontorist og jobbet som hovedbokholder i Felleskjøpet i 35 år. A M Erichsen ble Norgesmester i sjakk i 1922. Han var også en god amatørkunstmaler og bildene på hjemmesiden min har han laget.

Dette er store og små tanker, bilder og annet som jeg ønsker å dele med andre gjennom nettsiden.