Grotten

14. mai 2020

"Grotten" var et av husene som hørte til det gamle pensjonatet på Bjerkøya utenfor Vollen i Asker. En grotte kan også bety en hule. Det skal være stort nok til at mennesker skal kunne oppholde seg der.  Kanskje trenger vi alle et slikt tenkt rom, hvor vi kan finne oss selv igjen. Det kan være et sted vi bare kan sitte, være eller skrive i. Jeg lurer på om denne enkle hytta er oppkalt etter sveitserhuset som Wergeland fikk satt opp i Slottsparken i 1841? 

Da et svalepar tok bolig under takskjegget på uthuset til Grotten diktet Wergeland "Oman accipio" -" Jeg tar et varsel". Diktet begynte med ordene "Nu blev mit Hus velsignet, en Svale fløi derind". Han flyttet inn i Grotten sammen med sin kone Amalie Sofie 17.mai 1841. Siden 1922 har Grotten i Slottsparken vært statens æresbolig for kunstnere.

VI KAN SKAPE VÅR EGEN GROTTE
Når jeg sitter i "hulen min", kan jeg tenke at jeg er en forfatter. Jeg har oppdaget at jeg tenker klarere når jeg får skrevet det ned. Hva kom forresten først, tankene eller ordene? Det er som med høna og egget.

Å skrive er å tenke 
Lydspor med Syng-og lærkoret
Melodi: Tom Næss
Tekst: Margaret Heldor


Å skrive er å tenke.
Å tenke er å skrive.
Hvor er jeg nå?
Hvor vil jeg gå?
Jeg skriver det jeg tenker.
Jeg tenker det jeg skriver.
Å skrive er å tenke.
Å tenke er å skrive.
Nå skriver jeg og tenker litt,
og blyanten den danser fritt.
Whao, whao, whao, whao, yeah,yeah, yeah!

Sangen er hentet fra SYNG OG LÆR NORSK. (Melodien ligger også på Spotify)

Dette er store og små tanker, bilder og annet som jeg ønsker å dele med andre gjennom nettsiden.